De vereniging

De Nijmeegse Studentendebatvereniging Trivium is een jonge actieve vereniging. Sommige leden komen vooral om te debatteren, andere juist voor de gezelligheid. Bij Trivium wordt zowel de geest gescherpt als van het studentenleven genoten.

Iedere dinsdag hebben we vanaf 18.45 uur debatwedstrijden op de derde verdieping van het Erasmusgebouw (E3.01) over een aantal stellingen. De onderwerpen die in deze stellingen aan bod komen zijn zeer divers. Wetenschap, politiek en cultuur komen aan bod, maar ook medisch-ethische kwesties passeren vaak de revue.  Na de verbale strijd borrelen we vanaf 22.00 uur in Café De Kluizenaar.

Ook doet Trivium mee aan alle debatwedstrijden in Nederland en aan buitenlandse toernooien. Bovendien organiseren we elk jaar zelf een toernooi. In 2015 zullen wij zelfs namens de Nederlandse Debatbond (NDB) het Nationaal Kampioenschap debatteren organiseren. In 2017 zullen wij de eer hebben om de Mace te organiseren.

We kennen geen ontgroening of disputen, maar wel commissies waarin je snel actief kunt worden. Door deze commissies worden door het jaar heen veel activiteiten georganiseerd, zoals een diner rouler of filmavonden. Daarnaast regelen zij verdiepende avonden, waarop ervaren Trivianen of externe sprekers uitgenodigd worden om specifieke aspecten van debatteren te oefenen. Ten slotte biedt Trivium voor alle studenten jaarlijks de mogelijkheid om een volledige debatcursus te volgen.

Ben je benieuwd? Kom langs op een van onze verenigingsavonden! Je zult inzien dat lid worden van Trivium een verrijking van je studentenleven is.