Cursussen voor studenten

Trivium verzorgt twee soorten cursussen voor studenten: cursussen wedstrijdebatteren en cursussen die in een meer algemene zin thema’s zoals betogen en argumenteren behandelen.

Cursusreeks wedstrijddebatteren.

Er wordt minstens een maal per jaar een tweetal beginnerscursussen verzorgt. Het betreft hier een cursusreeks die gericht is op al onze aspirant-leden en daarmee op mensen met interesse in het wedstrijddebat. Echter alle vaardigheden die je er op doet zijn bijzonder nuttig wanneer je een presentatie moet houden of een betoog van een ander kritisch moet bekijken. Dus of je nu lid wil worden van Trivium of niet, dit is een cursus waar je de rest van je leven wat aan hebt. De cursussen behandelen achtereenvolgens de volgende onderwerpen:

  • Deel 1: Presenteren & Argumenteren
  • Deel 2: Debatteren & Jureren

De cursussen zijn over twee weken verdeeld en worden gegeven op onze verenigingsavond, de dinsdag. De cursusavond begint om 19.00 en duurt tot 21.45. De avond vindt plaats op de derde verdieping van het Erasmusgebouw. Het wordt aanbevolen om beide delen te volgen omdat ze samen de basis geven voor het debatteren. Na de cursus is er de mogelijkheid om de leden van Trivium beter te leren kennen door gezellig samen wat te gaan drinken.

Deelname aan de cursus is gratis. Houd de agenda op de site in de gaten om te zien op welke avonden de cursussen zijn.

Meer informatie of deelnemen? Stuur dan een e-mail naar secretaris@nsdvtrivium.nl. Je kunt ook gewoon langskomen bij de cursus, maar zonder aankondiging loop je wel het risico dat de cursus vol zit en je dus niet mee kan doen.

Cursussen op maat.

Wanneer studenten of studentenverenigingen een cursus op maat willen staan wij voor ze klaar. Kijk onder `Cursussen voor organisaties‘ voor inzicht in de verschillende mogelijkheden.